De PCR-test (polymerase chain reaction) is de meest gebruikte en betrouwbare test waarbij je een internationaal reiscertificaat ontvangt. Door middel van een SWAB afname uit de keel en de neus kunnen er stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aangetoond worden. We sturen de afname direct naar een gecertificeerde laboratorium waar de sample geanalyseerd wordt. Deze test zegt dus iets over of je op het moment van testen corona in je keel of neus hebt. Daar hoef je geen klachten van te hebben maar je kan wel besmettelijk zijn. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Het is in veel landen verplicht om bij aankomst in het land een negatieve PCR-test uitslag te overhandigen. Op deze manier proberen landen een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De PCR-test certificaat is in veel gevallen nodig om jouw aankomende reis mogelijk te maken. Kijk op de website van de Rijksoverheid om erachter te komen welke test jij nodig hebt voor jouw reis.

Door middel van een uitstrijkje met een wattenstaaf uit de neus en keel. Het slijm wat hier mee gewonnen wordt bevat het genetisch materiaal ‘RNA’, en hiermee kunnen we na het analyseren van het monster in de laboratorium uitwijzen of je besmet bent of niet.

Nadat je getest bent op een van onze locaties krijg je ALTIJD binnen 24u je PCR-test certificaat binnen. Indien je gekozen hebt voor resultaat op dezelfde dag, dan zal de certificaat nog voor 23.59u dezelfde dag binnen komen. De PCR-test certificaat krijg je binnen via een versleuteld email waar je alleen bij kan met een code om hiermee jouw privacy te waarborgen.

Bij de sneltest, ook wel de antigeentest genoemd, wordt er aangetoond of er antigenen van SARS-CoV-2 in je neusslijm aanwezig zijn. Binnen 20-30 minuten is een positieve of negatieve testuitslag bekend. De sneltest is minder gevoelig dan de PCR-test. Voor internationale reizen heb je steeds vaker een PCR-test certificaat nodig en in enkele gevallen kan je ook reizen met een sneltest certificaat.

Heb je een meeting gehad en is een collega positief getest of heb je je kind ziek opgehaald van school? Kom dan op direct langs bij PCR-test.nu en laat je gemakkelijk en snel testen. De sneltest is voor iedereen, van alle leeftijden.

Wil je je personeel testen op het coronavirus? Stuur dan een e-mail naar info@covidtestloket.nl. Bij een minimale afname van 20 testen komen wij op locatie testen.

Bij een negatieve uitslag is er op het moment van testen geen virus in het slijmvlies aangetroffen. Je hoeft dan niet in quarantaine. Het sluit echter niet uit dat je niet besmet bent en de richtlijnen van het RIVM blijven te allen tijde gelden. Mocht je klachten ontwikkelen, neem dan contact op met de GGD en laat je goed informeren

Bij een positieve uitslag zijn wij verplicht dit te melden bij jouw lokale GGD en wij mogen hierin geen anonimiteit geven. Het is vervolgens de taak aan de GGD om contact met je op te nemen. Blijf te allen tijde de richtlijnen van het RIVM opvolgen. De link hieronder verteld je precies wat je moet doen in geval van een positieve uitslag.

https://lci.rivm.nl/informatie-thuis

Vergeet niet de reisdocument waar je mee gaat reizen mee te nemen naar de test locatie. Zonder paspoort of ID kunnen wij geen geldig reis certificaat uitgeven. Het is belangerijk dat je jouw persoonsgegevens goed controleert tijdens het boeken.

Tot 24 uur voor de boeking kunt u de boeking annuleren. Hierbij krijgt u het volledige bedrag teruggestort op uw rekening. De terugboeking kan tot drie werkdagen duren.

Het virus is al besmettelijk voordat u klachten kan ervaren. Het virus kan uit vocht vanuit uw mond en neus in de lucht terecht komen. Het zou door niezen, hoesten of simpelweg praten kunnen gebeuren. Anderen kunnen besmet raken als deze virus bevattende druppeltjes ingeademd worden of via de handen getransporteerd worden naar de mond, neus of ogen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van het RIVM.

Mensen die ouder zijn dan 70 jaar of volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een aantal specifieke aandoeningen. Bijvoorbeeld chronische luchtweg- of longproblemen, chronische hartklachten of een nierziekte.

Voor zover bekend lijken zwangere vrouwen geen verhoogd risico te hebben om besmet te worden met het nieuwe virus en zijn er nog geen aanwijzingen dat het virus invloed heeft op de zwangerschap.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de informatiepagina van het RIVM.

Anoniem testen is niet mogelijk, omdat er sprake is van een epidemie. Een positief coronageval brengt een risico voor de samenleving met zich mee. In enkele gevallen vraagt de GGD u om nogmaals langs te komen en de test te herhalen.

Wij werken uitsluitend met de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche. Deze sneltest is gevalideerd door het RIVM. Dit betekent dat bij een positieve uitslag van deze test geen aanvullende PCR-Test nodig is.

Voor meer informatie ten aanzien van de bruikbaarheid van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche verwijzen wij u graag door naar de website van Roche en de website van de GGD

Ons reiscertificaat is wereldwijd erkend, dit houdt in dat u met dit officiële reisdocument naar ieder land toe kunt reizen. U bent zelf verantwoordlijk dat de geldigheid valt binnen de gevraagde geldigheid van het land waar u naar toe reist.

Indien u voor 13:00 getest bent en aangegeven heeft de uitslag dezelfde dag nog voor 23:59 uur te willen krijgen, dan zal de uitslag tussen voor 23:59 uur bekend gemaakt worden.

Het certificaat is in het Engels en kan internationaal gebruikt worden.

Boek nu!

Laden...